کتابخانهمعرفی کتابخانه

  به نام خدا

  کتابخانه و مرکز اسناد و مدارک علمی دانشگاه علامه محدث نوری 

  تاریخچه

  کتابخانه و مرکز اسناد و مدارک علمی دانشگاه علامه محدث نوری با مساحتی حدود ۳۰۰ متر مربع ( ۱۵۰ متر مربع کتابخانه و ۱۵۰ متر مربع سالن مطالعه) در سال ۱۳۷۵ شروع به کار نموده و در سال ۱۳۹۱ به ساختمان جدید با مساحت ۳۵۰ متر مربع در طبقه همکف و در مکانی مناسب در پردیس دانشگاه منتقل شد.

  مجموعه کتابخانه با تلاش مسئولین محترم دانشگاه خصوصاً ریاست محترم دانشگاه و معاونت محترم اداری و مالی که نگاهی عمیق و توجهی خاص به کتابخانه مبذول داشتند به مرور زمان مراحل توسعه خود را گسترش داد و در حال حاضر با حدود ۳۳۷۰۰ جلد کتاب به زبانهای مختلف فار سی ، عربی ، انگلیسی، آلمانی، فرانسه و روسی، یکی از کتابخانه های مهم استان مازندران می باشد.

  رسالت

  دانشگاه محلی است برای آموزش و پژوهش در حوزه های مختلف علمی و کتابخانه‌های‌ دانشگاهی‌ از مهمترین‌ ارکان‌ محیط‌ علمی‌ و دانشگاهی‌ به‌ شمار می‌روند . رسالت‌ کتابخانه در راستای‌ تحقق‌ رسالت‌ دانشگاه است‌ و شامل فراهم آوری، سازماندهی و ارائه خدمات دسترس پذیر منابع و اطلاعات علمی مورد نیاز پژوهشگران و دانشجویان جهت پیشبرد امر آموزش و پژوهش است.

  اهداف

  هدف اصلی کتابخانه پشتیبانی اهداف آموزشی، پژوهشی و فرهنگی دانشگاه از طریق تامین کلیه منابع و مواد لازم و کافی برای مطالعه و تحقیق همراه با امکانات فیزیکی و فنی، استفاده از آنها برای تمامی اعضای هیئت علمی، دانشجویان و دیگر بهره جویان مجاز در سهل ترین و مفیدترین شرایط ممکن می باشد . بنابراین وظایف زیر برای کتابخانه در نظر گرفته شده است:

  ۱. گردآوری مواد کتابخانه ای اعم از چاپی، غیرچاپی و الکترونیکی.

  ۲. انجام خدمات فنی و سازمان دهی موثر مجموعه به منظور افزایش میزان دسترسی به آن.

  ۳. راهنمایی و آموزش مراجعان در چگونگی استفاده از کتابخانه.

  ۴. فراهم آوردن امکانات امانت مواد به مراجعان و تدارک خدمات مرجع.

  ۵. فراهم آوردن امکانات و تسهیلات فیزیکی کافی و مناسب برای استفاده از منابع در داخل کتابخانه.

  ۶. کامپیوتری کردن خدمات کتابخانه و استفاده از بانک های اطلاعاتی موجود.

  ساعات کار :

  کتابخانه

  شنبه الی چهارشنبه ۷:۳۰ الی ۱۵

  پنجشنبه ۷:۳۰ الی ۱۴

  سالن مطالعه

  کلیه ایام ۷ الی ۱۹

  همکاران:

  ردیف

  نام و نام خانوادگی

  عنوان پست سازمانی

  عکس

  ۱

  کورش حسین پور

  مسئول مرکز رایانه و کتابخانه

  ۲

  احسان لورائی

  کتابدار

  خدمات بخش های مختلف کتابخانه و مرکز اسناد و مدارک علمی

  بخش اداری

  از نظر سازمانی کتابخانه و مرکز اسناد و مدارک علمی دانشگاه علامه محدث نوری (ره)، زیر نظر معاونت محترم پژوهشی دانشگاه مشغول به فعالیت می باشد. کتابخانه در این دانشگاه دارای نظام کاملاً متمرکز می باشد یعنی دانشگاه دارای یک کتابخانه مرکزی است که در آن هرگونه مطلب برای دانشجو و استاد، در هر سطح و هر رشته گردآوری می شود، در نتیجه دانشکده ها دارای کتابخانه مستقل نیستند.

  برر سی نیازها ی پر سنلی و تجهیزا تی کتابخانه و پیشنهاد آن به معاونت محترم پژو هشی، مدیریت خرید کتاب از نمایشگاه های کتاب، شرکت در جلسات اتخاذ تصمیم و برنامه ریز ی، صدور کارت عضویت برای دانشجویان، نظارت بر اجرای طرح تکریم ارباب رجوع و رسیدگی به انتقادات و پیشنهادات سازنده برای ارائه بهتر خدمات کتابخانه ای، تهیه گزارش، ارائه آمار، ارزشیابی مجموعه، مدیریت سیستمهای کامپیوتری و هماهنگی با مهندسین محترم واحد خدمات پشتیبانی رایانه جهت رفع مسائل مربوط به سیستم ها و انجام سایر فعالیت ها و وظایف متداول کتابخانه، از وظایف بخش اداری و مسئول کتابخانه می باشد.

بخش امانت

  رشد و بالندگی هر کتابخانه به ارائه خدمات مستمر، مناسب و روزآمد بستگی دارد، بنابراین جایگاه هر کتابخانه را کمیت و کیفیت خدمات و نحوه ارائه آن به جامعه استفاده کننده مشخص می سازد. در زمینه جایگاه و اهمیت بخش امانت نیز کافی است بدانیم که صورت و تجسم تمامی فعالیتها و تلاشها در سایر بخشهای کتابخانه در بخش امانت کتاب متبلور و عیان می شود. بخش امانت کتابخانه دانشگاه علامه محدث نوری (ره) مجموعه نسبتاً غنی فراهم ساخته به گونه ای که نیازهای پژوهشی مراجعان را تامین می نماید.

  مهمترین وظیفه این بخش امانت دادن کتابها ی غیر مرجع است. کتابها ی این بخش در دو قسمت مجزا (کتابها ی فار سی ، عر بی و لاتین) رده بند ی شده اند. بخش امانت کتابخانه دانشگاه با موجودی بیش از ۲۹۳۰۰ نسخه کتاب فارسی و بیش از ۴۴۰۰ نسخه کتاب لاتین ، به بیش از ۱۱۰۰ عضو خدمات ارائه می دهد.

  مخزن کتاب بصورت قفسه بسته است و مراجعه کننده می تواند از طریق سیستم جستجو در کامپیوتر به منابع دسترسی داشته باشد. نحوه چیدمان کتابها در قفسه ها بصورت موضوعی و براساس رده بندی کنگره ( LC ) می باشد، که جوابگو ی نیازها ی دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی کارشنا سی ، کارشنا سی ارشد و اساتید است. جهت استفاده بهینه مراجعان از بخش امانت کتابخانه ، لازم است به نکات مندرج در «آیین نامه امانت کتاب از کتابخانه» توجه شود.

  بخش امانت دار ا ی ۳ عدد کامپیوتر و سیستم جستجوی اطلاعات می باشد و اعضای کتابخانه می توانند از طریق عنوان، موضوع، مولف، کلیدواژه، ناشر و غیره اطلاعات را جستجو نموده و با انتخاب رکورد ها آیتم نمایش را کلیک کرده تا مشخصات کامل کتابشناختی کتاب آورده شود، در این حالت شماره راهنما تحویل کتابدار بخش امانت می گردد، و پس از بازیابی کتاب در قفسه کتاب امانت داده می شود.

  آمار منابع موجود در بخش امانت (غیر مرجع) بشرح جدول ذیل می باشد :

  کتب فارسی

  کتب عربی

  کتاب لاتین

 ۲۶۴۴۶ نسخه

  ۱۲۸۵۲ عنوان

  ۶۱نسخه

  ۳۳

  عنوان

  ۴۱۱۳نسخه

  ۲۶۶۳عنوان

  بخش مرجع

  کتاب مرجع زیربنای خدمات عمومی هر کتابخانه ای را تشکیل می دهد. منابع مرجع کتابخانه شامل دایره المعارف ها و دانشنامه ها ( Encyclopedia )، فرهنگ ها، واژه نامه ها ( Dictionaries )، کتابشنا سی ها ( Bibliographies )، سرگذشت نامه ها و زندگینامه ها ( Biographical dictionaries )، چکیده نامه ها ( Abstracts )، سالنامه ها ( Year books )، راهنماها و دستنامه ها ( Directories / Hand books )، اطلس ها / نقشه ها ( Atlases / Maps ) و مجموعه قوانین ( The collection of laws ) می باشند. کتابها ی این بخش در دو قسمت مجزا (کتابها ی فار سی ، عر بی و لاتین) رده بند ی شده اند و حدود ۱۶۰۰عنوان فارسی و لاتین بوده که در سالن کتابخانه نگهداری می شوند و بر اساس شماره رده بند ی کنگره ( LC ) تنظیم شده است. از مشخصه کتابها ی مرجع در هنگام جستجو وجود حرف (م) در ابتدا ی شماره بازیا بی کتابها ی فار سی و ( R ) در ابتدا ی شماره بازیا بی کتابها ی لاتین می باشد. کاربران می توانند به صورت مکانیزه (با استفاده از کامپیوتر ) شماره کتاب مورد نظر را پیدا کنند و بعد از یافتن شماره بازیا بی از کتابدار مرجع در این خصوص کمک بگیرند. اعضاء و کاربران می‌توانند از منابع آن در محل کتابخانه استفاده و در صورت لزوم و با هماهنگی لازم و بر اساس مقررات کتابخانه در داخل دانشگاه تکثیر نمایند. فعالیت های بخش مرجع شامل:

  ۱. پاسخ‌گویی به سوالات ارجاعی، موضوعی و پژوهشی.

  ۲. کمک به محققین در یافتن" منابع وماخذ " جهت انجام پژوهش مورد نظر.

  ۳. مشاوره و یاری به دانشجویان در انتخاب موضوع تحقیق با توجه به منابع مرجع و غیر مرجع.

  ۴. همراهی وکمک به محققین درانجام جستجوی رایانه ای و موضوعی.

  ۵. آموزش استفاده کننده در جهت چگونگی استفاده از منابع مرجع .

  آمار منابع موجود در بخش مرجع بشرح جدول ذیل می باشد:

  کتب فارسی

  کتب عربی

  کتاب لاتین

  ۲۴۵۷ نسخه

  ۱۳۲۱ عنوان

  ۳۴۱ نسخه

  ۴۶

  عنوان

  ۳۴۰ نسخه

  ۱۹۸ عنوان

  بخش پایان نامه ها

  بخش پایان­ نامه­ ها شامل پایان­نامه­ های مقطع کارشناسی ارشد در رشته های حقوق خصوصی، علوم اقتصادی، مهندسی عمران ، حسابداری، زبان انگلیسی و سایر پایان نامه های اهدائی در رشته های مختلف می باشد. همچنین کتابخانه دارای رساله های اهدائی مقطع دکترا در رشته های مختلف است. پروژه یا پایان نامه های برجسته و ممتاز در مقطع کارشناسی و کاردانی توسط دانشجویان فارغ التحصیل در رشته های کامپیوتر نرم افزار و سخت افزار، معماری، محیط زیست، شیلات، مدیریت صنعتی، کنترل و ابزار دقیق، حسابداری، شبکه انتقال و توزیع و الکترونیک تحویل کتابخانه می گردد که از دیگر منابع در این بخش می باشند.

  از جمله خدماتی که در این بخش ارائه می­ شود می ­توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  ۱. دریافت پایان ­نامه­ ها و انجام امور مربوط به مکاتبات و درخواست­های اداری و سیستمی.

  ۲. آماده­ سازی پایان ­نامه ­ها (مهر، شماره ثبت و قفسه ­چینی) .

  ۳. ورود اطلاعات مربوط به پایان ­نامه­ های جدید در سیستم و تهیه پشتیبان از آنها .

  ۴. همکاری با مراجعان (اعم از دانشجویان داخل دانشگاه و دانشجویان دانشگاه­ های دیگر و کارمندان و مراجعان معرفی شده دیگر از شهرهای مختلف) جهت جستجوی موضوعات و پایان­ نامه­ های درخواستی در سیستم و مجموعه . ­

  آمار منابع موجود در بخش پایان نامه ها بشرح جدول ذیل می باشد:

  پایان نامه های کارشناسی ارشد دفاع شده در دانشگاه

  ۱۸۵ عنوان

  پایان نامه های کارشناسی ارشد اهدائی

  ۷۶ عنوان

  رساله دکترا اهدائی

  ۲۵ عنوان

  پروژه یا پایان نامه کارشناسی و کاردانی

  ۹۲۰ عنوان

  بخش خدمات فنی

  سازماندهی منابع از جمله خدماتی است که در کتابخانه به صورت متمرکز صورت می گیرد. بدیهی است پس از خرید کتابها، برای این که بتوان آنها را قابل جستجو و امانت برای دانشجویان و استفاده کنندگان از کتابخانه نمود، نیاز به انجام فرایندهایی می باشد. این فرایندها شامل سازماندهی و آماده سازی می شود. منابع و مواد اعم از کتاب، پایا ن نامه، سی دی ، گز ارش ، پیایند ، نقشه و … باید بر اساس اصول و قواعد پذیرفته شده ملی و بین المللی سازماندهی شوند. بطور خلاصه کلیه فعالیت های لازم برای قابل دسترس نمودن منابع از طریق سیستم جامع کتابخانه وظیفه اصلی این بخش می باشد و شامل موارد ذیل می باشد:

  ۱. زدن مهر و ثبت کتاب و مواد کتابخانه ای: کتابهای تازه خریداری شده و اهدائی پس از زدن مهر کتابخانه، مهر ثبت و مهر اهداء در دفتر کتابخانه ثبت می شوند.

  ۲. فهرست نویسی کتابها :

  کتاب و موادی که از بخش سفارشات کتابخانه به این بخش ارسال می شود در ابتدا ثبت شده و سپس در شبکه پارس آذرخش کتابخانه بررسی می گردد، اگر موجود بود به عنوان نسخه اضافه می شود، در غیر این صورت در برنامه جامع پارس آذرخش به عنوان یک کتاب جدید، ورود اطلاعات آن توسط مسئول بخش فهرستنویسی صورت می پذیرد. اطلاعات کتابشناختی کتابی که قرار است فهرست شود از منابعی چون وب سایت کتابخانه ملی و وب سایت کتابخانه کنگره استخراج می گردد. کتابدار بخش فهرست نویسی، با استفاده از امکانات نرم افزار پارس آذرخش(نرم افزار مختص کتابخانه و مراکز علمی و پژوهشی) کار سازماندهی منابع را که شامل فهرست نویسی و رده بندی منابع می باشد، انجام می دهد.

  ۳. رده بندی کتابها : تخصیص و ارائه شماره موضوعی به کتابها

  ۴. ورود کامپیوتری اطلاعات کتابشناسی در سیستم پارس آذرخش

  ۵. پشتیبانی و خدمات بروز رسانی پایگاه های داده در نرم افزار پارس آذرخش

  ۶. آماده سازی فنی شامل تهیه برچسب های بارکد و عطف :

  کتابی (یا منبعی) که مرحله فهرست نویسی آن به پایان رسید، به بخش آماده سازی ارسال می شود. آماده ساز برای آن لیبل، بارکد و برگه سررسید کتاب (برگشت کتاب) تهیه نموده و پس از الصاق و نصب آن به بخش امانت (مخزن ) و یا مرجع ( و یا محل نگهداری سایر منابع) منتقل می نماید.

  بخش سفارشات

  بخش سفارشات کتابخانه دانشگاه با سفارش و خرید منابع مورد نیاز کتابخانه در حال فعالیت است .

  فعالیتهای این بخش عبارتند از:

  ۱. نیاز سنجی در خصوص منابع مورد نیاز اعضای هیات علمی ، دانشجویان، پژوهشگران و محققان.

  ۲. تهیه و تامین منابع مورد نیاز کتابخانه اعم از کتاب، نشریات، پایگاههای اطلاعاتی، تجهیزات کتابخانه ای.

  ۳. تهیه و تامین نرم افزارهای مورد نیاز مراجعان به کتابخانه .

  ۴. شناسایی منابع جهت صحافی و انجام امور مربوط به آن.

  ۵. ثبت منابع دریافتی به کتابخانه و انجام امور مربوط به قبض جمع دار و انباردار و ارسال به فهرست نویسی .

  ۶. شرکت در نمایشگاههای کتاب برگزار شده در کشور و خرید بر اساس نیازهای کتابخانه و درخواست های رسیده.

  ۷. انجام کلیه امور مربوط به منابع اهدایی .

بخش نشریات

  بخش مجلات با ارائه خدمات مربوطه یکی از بخش هایی می باشد که در داخل سالن کتابخانه قرار دارد. تعداد مجلات چاپی لاتین موجود حدود ۱۹۸ شماره و تعداد مجلات فارسی ۳۷۳۱ شماره می باشد .

  بانک اطلاعاتی نمایه مجلات شامل متن کامل بیش از صدها هزار مقاله فارسی، نقد آثار و گفتگوهای مندرج در نشریات کشور از سال ۱۳۷۷ تا سال ۱۳۹۱ می باشد، و در سال ۱۳۹۲ خدمات بانک اطلاعاتی نمایه مجلات توسط موسسه اطلاع رسانی نمایه متوقف گردید. در حال حاضر یک دستگاه کامپیوتر جهت سرچ دانشجویی برای نرم افزار نمایه در میز امانت کتابخانه قرار دارد.

  در این بخش سامانه اینترنتی مجلات علمی – پژوهشی به همراه یک دستگاه کامپیوتر راه اندازی گردید و دانشجویان، اساتید و اعضای محترم کتابخانه می توانند از طریق آن به متن کلیه مقالات موجود در مجلات علمی - پژوهشی دانشگاه های کشور دسترسی داشته باشند. از جمله خدماتی که توسط این بخش ارائه می گردد می توان راهنمایی مراجعین در یافتن مقالات اشاره کرد . علاوه بر سامانه اینترنتی مجلات، اشتراک نسخه های چاپی مجلات علمی - پژوهشی برای رشته های موجود در دانشگاه بطور مستمر انجام می پذیرد.

  سالن مطالعه :

  سالن مطالعه با ساختمانی با مساحت ۱۵۰ متر مربع شامل سالن مطالعه خواهران، سالن مطالعه برادران و سالن مطالعه اساتید با ظرفیت ۸۰ نفر در کنار کتابخانه قرار گرفته است. دارای امکانات سرمایشی و گرمایشی و نور مناسب می باشد و در مکانی مناسب قرار دارد.

  ارتباط با کتابخانه:

  مازندران – نور – خیابان شیخ فضل ا.. نوری – ابتدای محور نور به چمستان

  تلفن : ۴۴۵۱۱۸۶۰-۰۱۱ داخلی ۱۱۲

  صندوق پستی: ۴۵۱-۴۶۴۱۵

  *********************************

  موارد زیر درباره کتابخانه می باشد و در ادامه توضیح داده شده است.

  * آئین نامه امانت کتاب از کتابخانه دانشگاه:

  * مقررات استفاده از سالن مطالعه:

  * نرم افزار پارس آذرخش:

  * راهنمای جستجوی منابع در نرم افزار پارس آذرخش:

  * بانک اطلاعاتی نمایه مجلات:

  * راهنمای جستجوی منابع در نرم افزار نمایه مجلات:

  * مدارک مورد نیاز برای عضویت در کتابخانه:

  * تسویه حساب با کتابخانه:

  آئین نامه امانت کتاب از کتابخانه دانشگاه :

  بسمه تعالی

  « آیین نامه امانت کتاب از کتابخانه دانشگاه »

  ماده ۱ : کتابهای کتابخانه صرفاً به اعضاء (دارندگان کارت عضویت کتابخانه) امانت داده می شود.

  تبصره : در موارد استثنایی با موافقت رییس یا معاون پژوهشی یا معاون آموزشی دانشگاه، غیرعضو می تواند به اخذ

  امانت کتاب و مطالعه در محل کتابخانه بپردازد. در هرصورت خارج کردن کتاب توسط غیرعضو مطلقاً ممنوع می باشد.

  ماده ۲ : امانت گیرندگان کتاب، هنگام اخذ امانت باید فرم تقاضای امانت کتاب را که از طرف مسئول کتابخانه در

  اختیار آنان گذارده می شود، تکمیل نموده و کارت عضویت خود را تحویل کتابدار نمایند. کارت عضویت تا استرداد کتاب

  در کتابخانه خواهد ماند.

  تبصره : چنانچه امانت گیرنده کتاب عضو هیات علمی یا کارمند دانشگاه باشد هنگام اخذ کتاب، کارت کارمندی

  یا کارت عضویت هیات علمی دانشگاه را تسلیم کتابدار خواهد نمود. ماده ۳ : دانشجویان محترم کاردانی و کارشناسی و کارمندان محترم ۲ جلد کتاب را به مدت حداکثر ۱۵ روز می توانند

  امانت بگیرند. مدت امانت می تواند در صورت عدم تقاضای سایر اعضاء ، با تکمیل فرم امانت ۷ روز دیگر تمدید شود.

  تبصره ۱ : تقاضای تمدید کتاب مشروط به ارائه اصل کتاب قبل از انقضای مدت امانت می باشد.

  تبصره ۲ : در ایام تعطیلات دراز مدت، کتابخانه مجاز است مدت امانت کتابها را افزایش دهد.

  تبصره ۳ : دانشجویان میهمان با شرایط دانشجویان دیگر با تحویل کارت دانشگاه مبدا می توانند از کتابخانه

  استفاده نمایند، و قبل از پایان ترم ملزم به استرداد کتاب می باشند. در صورت عدم استرداد کتاب، مورد در

  شورای انضباطی مطرح خواهد شد.

  ماده ۴ : دانشجویان کارشناسی ارشد و اعضای هیات علمی حداکثر ۳ جلد کتاب به مدت ۲۱ روز می توانند از

  کتابخانه به امانت بگیرند.

  ماده ۵ : اعضای هیات علمی حق التدریسی هنگام اخذ کتاب، مدرک شناسایی معتبر (کارت ملی، گواهینامه رانندگی،

  شناسنامه، گذرنامه) تسلیم کتابدار خواهند نمود.

  ماده ۶ : چنانچه کتابی مورد نیاز عده زیادی از مراجعه کنندگان باشد، مسئول کتابخانه می تواند به تشخیص خود

  مدت امانت را کاهش دهد یا در صورت لزوم از امانت دادن آن خودداری کند.

  ماده ۷ : کتب خارجی و کتابهای ایرانی نوشته شده به زبانهای خارجی (انگلیسی، فرانسه، آلمانی، عربی و ...)، کتابهای

  قدیمی، کتابهای مصور، کتابهای مرجع از هر قبیل بویژه دائره المعارفها، فرهنگهای لغات، مجلات و پایان نامه ها

  امانت داده نمی شوند. علاقمندان می توانند در سالن کتابخانه از آنها استفاده نمایند.

  تبصره ۱: کتابهای انگلیسی آموزشی و کمک آموزشی به دانشجویان زبانهای خارجی امانت داده می شود.

  تبصره ۲: تصویربرداری از کتب ممنوع است. در مواقع اضطراری، به تشخیص مدیر گروه مربوط این امر توسط

  مسئول کتابخانه انجام می شود.

  ماده ۸ : ضمانت اجرای تاخیر در بازگرداندن کتاب مورد امانت، به ازای یک روز، ۱۰ روز محرومیت از خدمات کتابخانه

  و در مورد کتابهای رزرو و CD های فارسی و لاتین و سایر منابع مدت مزبور به ازای یک روز، یک ماه می باشد.

  تبصره ۱ : کتابهایی که داوطلبان متعدد داشته باشد، داوطلبان استفاده از آنها می توانند جهت اخذ امانت، ثبت نام

  کرده و در نوبت رزرو منتظر بمانند.

  تبصره ۲ : استفاده از کتابهای رزرو به مدت یک روز از ساعت ۸ الی ۱۵(پنجشنبه ها ۸ الی ۱۴) در سالن کتابخانه

  و یا در پایان وقت کتابخانه از ساعت ۱۵الی ۸ صبح روز بعد امکان پذیر می باشد. تبصره ۳: در هنگام ثبت نام نیمسال تحصیلی ، از آندسته دانشجویانی که کتاب مورد امانت را بموقع مسترد

  نداشته اند، ثبت نام بعمل نمی آید.

  ماده ۹ : به اعضای کتابخانه که بیش از یک ماه کتاب را با تاخیر به کتابخانه برگردانند، کتاب به خارج از کتابخانه

  امانت داده نمی شود.

  ماده ۱۰ : امانت گیرندگان کتاب، متعهدند تا در حفظ امنیت و نظافت کتاب کوشا بوده و از امانت دادن کتاب به

  دیگری و فتوکپی صفحات آن جداًٌ خودداری نمایند. ماده ۱۱ : آندسته از اعضای کتابخانه که یک جلد کتاب به عنوان امانت در اختیار دارند و در ازای آن کارت عضویت را

  تحویل داده اند، برای امانت کتاب دوم اعلام شماره عضویت مربوط به مسئول بخش امانت ضروری است. ماده ۱۲ : CD فارسی و CD لاتین که امکان کپی ندارند برای استفاده در سایت رایانه ای دانشگاه با ارائه کارت

  عضویت کتابخانه تا قبل از پایان ساعت کار کتابخانه امانت داده می شود و سایر CD های فارسی و لاتین به مدت

  ۲ روز با ارائه کارت عضویت کتابخانه امانت داده می شود. ماده ۱۳ : در صورت مفقود شدن کتاب توسط امانت گیرنده، مشارالیه متعهد است مثل کتاب را تهیه و تسلیم

  کتابخانه نماید، در غیر اینصورت تسویه حساب برای فراغت از تحصیل مقدور نخواهد بود. ماده ۱۴ : در صورت مفقود شدن کارت عضویت کتابخانه، تسویه حساب با کتابخانه و یا صدور کارت المثنی،

  موکول به چاپ آگهی فقدان کارت در یکی از جراید منتشره در شهرستان نور یا تهران می باشد. تبصره ۱: تسویه حساب با کتابخانه هنگام فراغت از تحصیل، منوط به استرداد کارت عضویت کتابخانه می باشد.

  تبصره ۲ : تحویل دو نسخه از پایان نامه دفاع شده و پذیرفته، به کتابخانه از سوی هر دانشجوی فارغ التحصیل

  دوره کارشناسی ارشد الزامی است. ماده ۱۵ : به کلیه اعضای کتابخانه علاوه برکتابهای عمومی تنها در رشته تخصصی مربوطه کتاب امانت داده می شود.

  ماده ۱۶ : امکان امانت گرفتن کتابهایی که در همان روز از سوی امانت گیرنده به کتابخانه بازگردانده شده اند وجود ندارد.

  متقاضیان می توانند روز بعد برای امانت کتابهای مزبور مطابق مقررات کتابخانه مراجعه نمایند.

  هیات امنای دانشگاه

  مقررات استفاده از سالن مطالعه:

  بسمه تعالی

  « مقررات استفاده از سالن مطالعه »

  با رعایت موارد ذیل کمک کنید تا کتابخانه محیطی مناسب برای مطالعه و پژوهش شما و دوستانتان باشد :

  ۱. با توجه به اینکه سالن مطالعه خواهران و برادران بصورت مجزا در یک مکان قرار دارد، رعایت حجاب اسلامی جهت خواهران و حفظ شئونات فرهنگی، دینی و اجتماعی الزامی است.

  ۲. استفاده کنندگان از سالن مطالعه در هنگام استفاده از میز مطالعه برای خوردن غذا و ... جهت ترک سالن، حداکثر ۳۰ دقیقه می توانند کتاب و جزوات را روی میز قرار دهند، در غیر این صورت شخص دیگری می تواند در میز مورد نظر به مطالعه بپردازد.

  ۳. هنگام خروج از سالن مطالعه به هیچ عنوان وسایل خود را داخل سالن مطالعه (روی میز مطالعه) باقی نگذارید. در پایان کار کتابخانه کلیه وسایل روی میزها جمع آوری و در گوشه ای گذاشته می شود و کتابخانه به هیچ عنوان مسئولیتی در قبال وسایل شما بر عهده نخواهد گرفت.

  ۴. گذاشتن کتاب به نشانه «رزرو» میز ممنوع است.

  ۵. برای حفظ آرامش و رفاه سایرین، تلفن همراه خود را به حالت «ساکت» قرار داده، و برای صحبت کردن با تلفن از سالن خارج شوید.

  ۶. توجه داشته باشید که صحبت و مطالعه دسته جمعی باعث از دست رفتن آرامش در فضای سالن مطالعه خواهد شد. از مطالعه دسته جمعی جداً خودداری گردد.

  ۷. در سالن کتابخانه از خوردن و آشامیدن بپرهیزید.

  ۸. ساعت کار سالن مطالعه در طول ایام هفته از ساعت ۳۰/۷ الی ۱۹ می باشد.

  با تشکر

  نرم افزار پارس آذرخش :

  این نرم افزار ، برنامه کامپیوتری جامعی است مختص کتابخانه ها و مراکز فرهنگی( دارای منابع اطلاعاتی) که تحت یک شبکه داخلی و زیر نظر شرکت پارس آذرخش راه اندازی و نصب شده است، و هرساله مبلغی جهت خرید ویرایش های جدید و خدمات پشتیبانی پرداخت می گردد.

  برنامه مزبور شامل سه بخش عمده می باشد: ۱. فهرست نویسی منابع (شامل کتب، پایان نامه و مجله و ...) ۲. جستجوی منابع ۳. امانت دادن منابع قابل امانت دهی.

  کتابداران بخش فهرست نویسی، برای ورود اطلاعات و یا تصحیح اطلاعات کتب و منابع دیگر، از امکانات بخش فهرست نویسی این برنامه استفاده می نمایند. همچنین کتابداران بخش امانت نیز از ابزارهای مربوط به امانت، برگشت و رزرو منابع و نیز ورود اطلاعات اعضای جدید و سایر عملکردهای امانت ، در این برنامه استفاده می کنند. بخش جستجوی منابع نیز توسط مراجعه کنندگان و امانت گیرندگان کتب با استفاده از همین برنامه صورت می پذیرد. بدین ترتیب تمامی مراحل از ابتدای فهرست نویسی یک منبع تا جستجو و امانت دادن آن و نیز سایر خدمات کتابخانه از قبیل صدور کارت عضویت و تهیه فایل پشتیبان از اطلاعات اعضاء و کتابهای فهرست شده، به صورت سیستماتیک و با استفاده از برنامه جامع پارس آذرخش صورت می پذیرد.

  راهنمای جستجوی منابع در نرم افزار پارس آذرخش :

  راهنمای نرم افزار جامع کتابخانه پارس آذرخش. بخش جستجوی پیشرفته فارسی۱

  ۱ . برای جستجوی اطلاعات فارسی به صورت کلمه به کلمه، در روی صفحه نمایش نشانگر ماوس را بر روی گزینه «جستجوی پیشرفته فارسی» قرار داده کلیک کنید ۲. ناحیه اطلاعات کلی شامل پدیدآورنده(شخص)، پدیدآورنده(سازمان)، عنوان، موضوع کلیدواژه ای، موضوع سرعنوانی، جستجوی آزاد، ناشر، محل نشر و سال نشر می باشد. برای جستجوی اطلاعات در هر مورد باید نشان گر ماوس را بر روی باکس جلوی مدخل قرار داده، کلیک کنید تا مکان نما در ابتدای مدخل فعال گردد. سپس واژه(های) مورد نظر را وارد کنید. واژه ها به صورت کلمه به کلمه ایندکس شده اند.

  برای جستجوی دو یا سه یا ... واژه به صورت ترکیبی، هنگام ورود واژه ها، باید عملگر مورد نظر را (بدون فاصله) بین واژه ها قرار دهید.

  عملگر * AND : با قرار دادن علامت * ( star ) بین دو واژه «الف» و «ب» رکوردهایی بازیابی خواهند شد که در آن الزاماً دو واژه «الف» و «ب» وجود داشته باشد. مثال تمدن*ایران : رکوردهایی بازیابی خواهند شد که در آن هم کلمه «تمدن» و هم کلمه «ایران» وجود داشته باشند.

  عملگر + OR : با قرار دادن علامت + ( plus ) بین دو واژه «الف» و «ب» رکوردهایی بازیابی خواهند شد که در آن واژه «الف» یا «ب» و یا هر دو وجود داشته باشند. مثال تمدن+ایران : همه رکوردهایی که یا کلمه «تمدن» یا کلمه «ایران» در آن وجود دارند، بازیابی خواهند شد.

  ۳. پس از ورود واژه (های) مورد نظر کلید «جستجو» را کلیک کنید یا کلید Enter را فشار دهید اطلاعات مربوط به نتیجه جستجو در صفحه نمایش ظاهر می گردد. اگر از ادامه عملیات منصرف شده اید کلید «انصراف» و اگر بخواهید واژه(های) پانچ شده را پاک کنید، کلید «پاک کن» را کلیک نمایید.

  ۴. پس از مشاهده تعداد رکوردهای بازیابی شده، برای مشاهده لیست نتیجه جستجو، باید نشان گر ماوس را بر روی کلید «لیست نتیجه جستجو» - که در نتیجه عملیات جستجو فعال شده- قرار داده کلیک کنید و یا کلید Enter را فشار دهید فهرست نتیجه جستجو بر روی صفحه نمایش قرار می گیرد. ۵. پس از جستجوی واژه(های) مورد نظر و قرار گرفتن لیست نتیجه جستجو بر روی صفحه نمایش، برای مشاهده رکوردهای بازیابی شده با آرایش کارت کاتالوگ (برگه مولف) باید از کلید «نمایش» استفاده کنید و برای فعال سازی کلید «نمایش» ابتداء باید نشان گر ماوس رابر روی رکورد(های) مورد نظر قرار داده با دو بار کلیک کردن رکورد(های) انتخاب شده با رنگ قرمز مشخص می گردد و یا برای انتخاب همه رکوردها کلید «بازیابی کل» را کلیک کرده همه رکوردها با رنگ قرمز مشخص می گردد. در صورت انصراف باید از کلید Reset استفاده شود. ۶. پس از انتخاب رکورد(های) مورد نظر که با رنگ قرمز مشخص گردید، با کلیک کردن نشان گر ماوس بر روی کلید «نمایش» اولین رکورد انتخاب شده در لیست نتیجه جستجو با آرایش کارت کاتالوگ بر روی صفحه نمایش نشان داده می شود. برای مشاهده رکورد(های) بعدی انتخاب شده در لیست، نشان گر ماوس را بر روی کلید کمکی «بعدی» و یا «قبلی» قرار داده کلیک کنید.

  پس از مطالعه مشخصات کتاب جهت امانت کتاب شماره راهنمای کتاب، که در گوشه قسمت بالای سمت راست کارت در صفحه نمایش وجود دارد، نوشته شود و تحویل مسئول بخش امانت گردد و بر اساس مقررات کتابخانه کتاب مورد نظر امانت داده می شود.

  بانک اطلاعاتی نمایه مجلات :

  بانک اطلاعات نمایه شامل متن کامل بیش از صدها هزار مقاله فارسی، نقد آثار و گفتگوهای مندرج در نشریات کشور است و بهترین استفاده‌ای که دارد این است که باعث جلوگیری از اشغال فضا توسط نشریات بی‌شماری می‌شود که در عصر انفجار اطلاعات روزبه‌روز در حال افزایش هستند و کتابداران با مشکل نگهداری و حفاظت آنها مواجه‌اند و فضای بسیار زیادی از کتابخانه را اشغال می‌کنند، همچنین بازیابی مقالات و مطالب مورد نظر از میان این نشریات بسیار مشکل و طاقت‌فرسا می‌باشد. این بانک اطلاعاتی باعث تسریع در بازیابی مقالات از طریق شناسه‌های مختلف شده است، یعنی از طرق مختلف عنوان، نویسنده، موضوع، نام نشریه امکان بازیابی مطالب وجود دارد از مزایای دیگر این بانک اطلاعاتی که بزرگترین مزیت آن می‌باشد چاپ متن مقالات و یا ذخیره متن مقالات روی فلش، دیسک و یا سی‌دی‌ها و قابلیت انتقال رایانه‌ای اطلاعاتی می‌باشد. همچنین دستیابی به جدیدترین اطلاعاتی مرتبط در رشته‌ای خاص نیز از مزایای دیگر آن می‌باشد که جستجوگر می‌تواند در رشته خود به اطلاعات به روز و متعددی دسترسی پیدا کند و در کلیه جوانب رشته خود اطلاعات را مطالعه نماید. همچنین در قسمت راهنمای نشریات این امکان را برای کتابداران و سایر مراجعه‌کنندگان فراهم می‌سازد که از نام مدیر مسئول، سردبیر، زمینه فعالیت نشریه، تلفن، فاکس و آدرس نشریه آگاهی پیدا کنند و مشکل ارتباط با نشریات را برطرف می‌کند و هر نشریه‌ای که لازم باشد جهت غنی ساختن کتابخانه تهیه و یا با آن نشریه مکاتبه می‌نماید. در این نرم افزار امکان کاوش کلمه بصورت حروف لاتین وجود ندارد. در قسمت چاپ مقالات به دلیل اسکن شده تصاویر امکان دخل و تصرف و تغییر خطوط در متن وجود ندارد و چاپ متن به یک صورت انجام می پذیرد.

  با توجه به مسائل و مشکلاتی که در بخش نشریات کتابخانه‌ها وجود دارد اهمیت این بانک اطلاعاتی مشخص می‌شود بانک اطلاعاتی نمایه رسانه‌ای مناسب برای نگهداری مقالات نشریات می‌باشد که کتابخانه‌ها می‌توانند در بخش نشریات از آن استفاده نمایند چه به صورت چاپ متن های مقالات درخواستی و چه به صورت خدمات ارجاعی یعنی مراجعه‌کننده می‌تواند مقاله موردنیاز خود را در شماره خاصی از نشریه بازیابی نماید.

  راهنمای جستجوی منابع در نرم افزار نمایه :

  در این بانک اطلاعاتی امکان جستجو از طریق نویسنده مقاله، عنوان، موضوع و کلیدواژه در متن و همچنین از طریق نام نشریه امکان‌پذیر می‌‌باشد و با استفاده از عملگرهای بولین ( و-یا-نه) امکان کنترل بر روی محدوده جستجو وجود دارد. در قسمت جستجو با تایپ کردن کلیدواژه در قسمتهای مختلف نام نویسنده، موضوع، کلیدواژه متن و نام نشریه می‌توان مطالب مورد نظر خود را بازیابی کرد.

  در قسمت جستجو از طریق بانک واژگان (فهرست) جستجوی موضوع ها و کلیدواژه‌ها بصورت فهرست الفبایی واژه‌ها امکان‌پذیر است، یعنی واژه‌ها بصورت الفبایی حرف به حرف مرتب شده‌اند و جستجوگر می‌تواند در قسمت نوار جستجو که در پائین این موضوعات طراحی شده موضوع خود را تایپ نماید، و با کلیک روی موضوع مورد نظر عناوین مرتبط با آن موضوع بازیابی خواهند شد.

  به همین صورت در فیلد جستجوی عنوان، نویسنده و نام نشریه نیز امکان بازیابی بصورت کلیدواژه و محدود کردن کلیدواژه با عملگرهای بولین وجود دارد و جهت دسترسی آسانتر از فهرستها (بانک واژگان) هر قسمت نیز می‌توان استفاده نمود. یعنی قسمت فهرست عناوین کلیه عناوین بصورت الفبایی حرف به حرف قرار گرفته‌‌اند و در قسمت نام نویسنده هم نام خانوادگی و نام بصورت الفبای حرف به حرف مرتب شده است و جهت آگاهی از فهرست نام نشریاتی که مقالات آنها در لوح فشرده اسکن شده است از قسمت فهرست (بانک واژگان) نام نشریات استفاده می‌شود.

  مدارک مورد نیاز برای عضویت در کتابخانه:

  متقا ضی عضویت در کتابخانه دانشگاه با مراجعه به کتابخانه ، برگه درخواست عضویت را تکمیل کرده و همراه با یک قطعه عکس، یک برگ کپی کارت دانشجویی (دانشجویان جدید الورود کپی تاییدیه انتخاب واحد) و یک برگ کپی شناسنامه به مسئول بخش امانت تحویل می دهد، بعد از یک روز کارت عضویت کتابخانه صادر می گردد و دانشجو به عضویت کتابخانه در آمده و تا زمان تسویه حساب، عضویت وی اعتبار دارد.

  تسویه حساب با کتابخانه :

  کلیه دانشجویان و اعضای کتابخانه در پایان تحصیلات خود ملزم به تسویه حساب با کتابخانه هستند . بدین منظور برگه تسویه حساب را به مسئول کتابخانه تحویل داده و کارت عضویت او باطل شده و در صورت مفقود شدن کارت عضویت، نیاز به ارائه آگهی کارت مفقودی در یکی از جراید منتشره در شهرستان نور یا تهران می باشد، و اگر کاربر، کتاب اما نی خود را عودت نداده و یا مفقود کند ، موظف است مثل آن کتاب را خریداری و جایگزین نماید، در صورتی که دانشجوی یکی از رشته های کارشناسی ارشد باشد ارائه ۲ نسخه از پایان نامه کارشناسی ارشد به کتابخانه ضروری است، و پس از آن برگه تسویه حساب توسط مسئول کتابخانه امضاء و مهر می شود.

  -----------------------------------------------------